07 February 2013

Jumpa orang Rohingya doh


Semlm jumpa org Rohingya, "*^!&^&$* Rohingya *^&?*$=7)( Muslim ~$&!^% Masjid (!%$&U$ Solat =$%?%~$ Makan.", kata beliau.

Bahasa dia ala2 bangla + myanmar. Keyword melayu je yang aku paham. Pakaian dia jubah serba putih keronyok. Aku tengok dia macam lapar & deperate kesian plak aku tengok. So aku make sure dia pegi makan la. Yup, dia memang terus pergi makan aku tengok.

Well, ni bukan la pertama kali aku jumpa. 20 tahun lepas dulu pun aku dah jumpa diorang ni. Memang kerajaan Myanmar tak bela diorang. Bangladesh pun tak nak, Myanmar pun tak nak. Memang anak tiri betul diorang ni.
5 Kamil Alta: Jumpa orang Rohingya doh Semlm jumpa org Rohingya, "*^!&^&$* Rohingya *^&?*$=7)( Muslim ~$&!^% Masjid (!%$&U$ Solat =$%?%~$ Makan."...

No comments:

Post a Comment

< >